Ingezonden


Ingezonden op 29 maart 2010.
Ingezonden door kunstenaars tijdelijk “gehuisvest” in het gebouw van het voormalig Neder-Veluwe-College. Ruimtes in dit gebouw hebben ze gehuurd via de Stichting atelierbeheer SLAK.Persbericht

 Open ateliers Dennenkamp en slowtalks tweede paasdag

 In de voormalige school op de Dennenkamp te Oosterbeek zijn sinds eind vorig jaar lokalen ingericht als ateliers. Dat het gebouw van bestemming is veranderd, is te zien aan een ‘koepel’ voor de deur van de beeldhouwer Ton Kroes.

Een aantal schilders/ tekenaars, een beeldhouwer, een illustrator, een gitarist en een fotograaf hebben hun intrek genomen. Een aantal ruimtes is nog beschikbaar.

Exposities

U kunt een kijkje komen nemen in de ateliers en zien wat er gemaakt wordt. Bijvoorbeeld grote en kleine schilderijen van Ellen GroteBeverborg en Dorien van de Tol, inkttekeningen van Annemarie Noorderwerf, monotypes en illustraties van Anne Luchies,  tafeltjes als kleine sculpturen en tekeningen van Willy ten Bras, en grafiek van Johanneke Sanders.

 Workshops

Naast het werk van de kunstenaars zelf, is er werk van hun cursisten te zien.

Er zijn beeldhouwlessen op woensdagavond (Ton Kroes), gitaarles (Thomas Koot), schilderen/ tekenen (Annemarie Noorderwerf), grafiek ( Johanneke Sanders), illustratief/binnenkort modeltekenen (Anne Luchies). Op tweede paasdag kunt u hierover alle informatie krijgen.

 Slowtalks

Sichting Scarabee organiseert op deze middag slowtalks. Om 14.00 en om 15.30 start een ronde van een half uur. Verschillende personen zullen in woord en beeld heel kort hun visie, fascinatie of wat dan ook laten zien en horen over de lente.

 

Open ateliers Dennenkamp

Tweede Paasdag, maandag 5 april 12.00 tot 17.00 uur.
Generaal Urquhartlaan 21, Oosterbeek.

U bent van harte welkom.Scarabee SlowTalk en open ateliers op 2e paasdag

De eerste Scarabee SlowTalk van 2010 vindt plaats op 2e paasdag in de Dennenkampschool te Oosterbeek. Vanaf 14.00 en 15.30 uur geven beeldend kunstenaars, een zangeres en een dichter hun visie, fascinatie of passie prijs, die geïnspireerd is op het thema ‘Mijn lente’. Zij krijgen slechts 10 minuten de tijd om hun verhaal in woord, beeld en geluid over te brengen.

De deelnemers zijn o.a. Patty Scholten (dichter), Carolien van Workum(zangeres), Bard Sloven (schilder) en July Ligtenberg (stichtingPlaatsmaken).

De ateliers van de kunstenaars in de school zijn ook geopend deze middag.

De deuren van de school staan deze dag open voor iedereen om ongedwongen kennis te maken met de kunstenaars in hun atelier, met de kunstenaars die deze middag optreden, Stichting Scarabee en met elkaar.

Dat de voormalige Dennenkampschool van bestemming veranderd is, blijkt uit de ‘koepel’ die voor de school staat, een installatie van Ton Kroes. In dit gebouw houdt een groeiend aantal kunstenaars atelier.

Inmiddels hebben behalve schilders, tekenaars, een beeldhouwer en een illustrator, ook een gitarist en een fotograaf hun intrek genomen. Ook Stichting Scarabee heeft vanaf 1 april een ruimte in het gebouw voor besprekingen en bijeenkomsten. Maar de ruimte zal ook ter beschikking gesteld worden aan beeldend kunstenaars die hier een periode ter voorbereiding van een project kunnen werken.

De toegang is gratis.

Maandag 5 april: Open Ateliers van 12.00 tot 17.00 uur.

SlowTalks starten om 14.00 en 15.30 uur.

Locatie: Dennenkampschool,

Generaal Urquhartlaan 21, Oosterbeek.

Voor meer informatie of aanmelden:

Lotte Menkman 06 22434461 of Annerie van Daatselaar 06 44862051

Stichting Scarabee